Skip to main content

A Lucid elektromos autógyár nemrégiben jelentette be, hogy 1 milliárd dolláros támogatást kap a szaúd-arábiai állami befektetési alaptól. A Szilícium-völgyi Lucid vállalat a legújabb saját elektromos csúcsmodelljén dolgozik, mely tervek szerint vetélytársa lesz a Tesla Model S-nek.

A szaúdi befektetés biztosítja az autógyártó számára a megfelelő erőforrásokat, hogy építsenek egy gyárat Arizonában annak érdekében, hogy minél hamarabb megépítsék a Lucid Air-t. A vállalat tervei szerint az autó 2020-ra már piacra dobható állapotban lesz.

lucid air sedan elektromos autozas e-mobility

Lucid Air elektromos sedan prototípus

A Lucid elmondta, hogy autójuk akkumulátorának teljesítményével 400 mérföld (640 km) megtételére lesz alkalmas maximum és e mellé a teljesen elektromos autó 1000 lóerővel fog rendelkezni. A csúcsmodell ára még nincs teljesen tisztázva, viszont a cég mindenképpen kiad egy „gyengébb szériát” ami csak 400 lóerővel rendelkezik és körülbelül 240 mérföld (384 km) megtételére lesz alkalmas. Ennek a modellnek az ára 64 ezer amerikai dollár (17,66 millió Ft) lesz a tervek szerint.

Képek forrása: www.greencarreports.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.