Ahogy már korábban is írtuk, az elektromos és hibrid autók töltése egyelőre még nem annyira akadálymentes, mint ahogy azt szeretnénk. Azonban a világ szinte minden táján gőzerővel dolgoznak azon, hogy ez a „probléma” ne legyen akadálya annak, hogy ilyen autókkal rójuk az utakat. Most a közeli Bécsből érkeztek érdekes hírek.
A 2018-as adatok

Első hallásra igen meglepő számokat olvastunk. Vagyis, hogy Bécsben mi volt a helyzet a 2018-as év végére. Szóval, konkrétan az osztrák fővárosban decemberre 250-re emelkedett a nyilvános töltőállomások száma.

Az egész év alatt több, mint 30 ezer alkalommal vették igénybe ezeket a szerkezeteket. Ezek a számok azért annyira nem megdöbbentően magasak. Viszont a város kijelentette, hogy 2020-ra a jelenlegi 250-es szám meg fog négyszereződni, vagyis 1.000 töltőállomást terveznek.

Vajon miért növelnék meg ilyen nagy mértékben, hogyha nem látnák ők is úgy, hogy egyre nagyobb arányban fognak majd a városban élők elektromos autóval (vagy hibriddel) közlekedni.

Bécs

Töltőállomás Bécsben

A tervek

Bár az előbb már röviden betekintettünk abba, hogy milyen mértékű fejlesztést ígért a város vezetése, de azért akadnak még érdekességek.

Konkrétan 2019-ben 400 töltőállomás érkezik az eddigi 250 (plusz 670) mellé. A 250 a közterületen helyezkedik el, a 670 darab pedig fizetős parkolókban és egyéb hasonló helyeken. Ráadásul úgy tervezték ezeknek az elhelyezkedését, hogy a városban ne legyen 400 olyan méter, ahol nincsen töltőállomás. Ez aztán igazán felhasználóbarát lehet, de erre nálunk sem kell majd sokat várni, hiszen itthon is folyamatosan épülnek szerencsére.

További érdekesség, hogy a már meglévő töltőállomások 2018-ban nagyjából 385 ezer kilowattóra elektromos energiát használtak el. Közelítő becslések szerint ez nagyjából 160 háztartás éves áramfogyasztásával egyenértékű. A jövőben vélhetően ez a szám növekedni fog. De a napenergia, és egyéb alternatív megoldásoknak hála ez nem jelenthet komoly gondot.

Ebből is jól látszik, hogy az elektromos autózás minden szempontból megkerülhetetlen tényező már most is, és a jövőben még inkább az lesz. Értjük ez alatt az aktív felhasználást, az elektromos vagy hibrid autó vásárlást, de akár az ilyen cégek papírjaiba történő befektetést is.

Mi hiszünk nagyon benne. És Te?

Kép forrása: www.pixabay.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.