Skip to main content

A BYD teljes mértékben arra törekszik, hogy a legjobb technológiákat és járműveket dobja az e-mobility piacára. Kínában szinte töretlen sikere van az elektromos járműveknek, így nem volt meglepetés, mikor a BYD bejelentette, hogy ismét egy hatalmas lépésre készül.

A hírek alapján a vállalat egy teljesen új leányvállalatot hoz létre FinDreams néven, hogy alkatrészeket gyártsanak elektromos járművekhez. Jó hír, hogy ez nem csak Kína határáig fog tartani, még jobb hír, hogy új, kobaltmentes akkumulátorok fejlesztésével fognak betörni a piacra. Ezen technológia relatív új és jelentősen környezetkímélőbb.

BYD E-SEED

BYD E-SEED

A jelenlegi tervek alapján a BYD leányvállalata több szektorra lesz osztva:

  • FinDreams Akkumulátor
  • FinDreams Hajtómű
  • FinDreams Technológia
  • FinDreams Vízió

A BYD már a napokban több autómárkával is megkezdte a partneri kapcsolatok kialakítását, ezzel igen nagy félelmet keltve a világ többi akkumulátor szolgáltatójában.

A BYD már több, mint 700.000 járművet adott el világszerte, nem beszélve a temérdek mennyiségű akkumulátorról, alkatrészről és technológiákról, melyek a vállalat keze közül kerültek ki. A céget még a koronavírus sem akadályozta, hogy új járműveket kezdjen el gyártani. Ez a lépés már csak hab az e-mobilitás tortáján, melyből a BYD most lehet, hogy egy igen nagy szeletet fog megkaparintani.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.qz.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.