James Bond nem furikázhat egy biciklivel, ezt nagyon jól tudja a brit cég, mely a világ egyik leghíresebb sportkocsijait gyártja. Az Aston Martin már évek óta védjegye a 007-es ügynöknek és szinte minden alkalommal újabb és újabb sportautó tűnik fel a filmvásznon. Viszont most, hogy az e-mobility berobbant a piacra, az Aston Martin is a trendnek megfelelően alakította ki vadiúj járművét.

A Rapid-E-ről eddig nem sokat tudtunk, csak, hogy az új James Bond filmben fog debütálni elsőként. Viszont a cég úgy döntött, hogy azért megmutatják a végleges változatot, illetve megvillantották új elektromos autó szériájuk első darabját.

A Rapid-E mellett ugyanis bemutatásra került a Lagonda nevezetű új sportkocsi, mely szintén bővíti a cég elektromos autóinak kínálatát. A bemutatóra Londonban, az Aston Martin egyik legnagyobb központjában került sor.

Aston Martin Lagonda és Rapid E

A Rapid E a végleges felmérések alapján 250.000 fontba fog kerülni, azaz körülbelül 90 millió forintba. Mielőtt valaki azon töprengene, hogy jól jönne egy ilyen autó a lakásába így hirtelen, sajnos azt is el kell mondanunk, hogy összesen csak 155 db fog készülni a járműből. Ezzel szemben a Lagonda, a cég teljesen új luxus SUV-ja is ki fog kerülni a piacra. A készítők elmondták, hogy ez lesz a világ első olyan brand-je, ami csak és kizárólag luxus elektromos SUV-kat fog szolgáltatni.

A két luxus autó még idén vissza fog térni, méghozzá a Goodwood fesztiválon, ahol bárki közelebbről is megcsodálhatja, milyen is a jövő az Aston Martin-nál.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.unsplash.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.