A greencarreports.com előszeretettel indít szavazást különböző e-mobility kérdésekről. Most az önvezetés volt a főtéma, ezzel kapcsolatban kérdezték a követőket. 

Eredetileg a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk indított egy kérdést az autopilot-tal kapcsolatban, ez motiválta az elektromos autókkal foglalkozó amerikai oldalt is.

A Tesla Autopilot funkciójával az autó automatikusan kiválasztja a megfelelő sávokat, amivel a kiválasztott cél felé tud haladni a kiválasztott autópálya csomópontokon keresztül. A rendszer emberi beavatkozással kell, hogy működjön. Itt az a probléma léphet elő, hogy a hirtelen beavakatkozásnál hezitálás és meglepődöttség léphet fel a sofőrnél.

Tesla S

2017-es Tesla Model S

A kérdés konkrétan az, hogy: “Milyen gyakran használod a Tesla navigációs autopilot funkcióját? Erre négy választási lehetőség közül lehetett választani az olvasóknak:

– Bármikor, amikor működik

– Gyakran

– Ritkán

– Soha

Tesla szavazás

A “szavazólap”

Közel kétszázan szavaztak a felsorolt válaszok valamelyikére. 30%-a választotta a legelső választ, még ennél is többen a ‘Gyakran’ lehetőséget választották. Ezek szerint az olvasók közel kétharmada pozitívan áll az autopilothoz, viszont 14% azt jelezte, hogy ritkán, és 22% azt, hogy soha.

Természetesen ez nem minősül tudományos kutatásnak, erre a greencarreports.com is felhívja a figyelmet.

Információ forrása: www.greencarreports.com

Képek forrása:

www.greencarreports.com

www.pexels.com

A Tesla-val kapcsolatos elemzések itt érhetőek el!

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.