Skip to main content

“A Tesla modellek az elektromos autózás csúcsa”. A legtöbben le tudnának zárni ennyivel egy vitát az elektromos autózás bármely témájában. Elon Musk hihetetlenül megbízható, precíz és S3XY-re varázsolta a modelleket, nem is nagyon tudnánk elképzelni mit hozhat még a jövő a Tesla-tól. Pár napja aztán bejelentették, hogy megcsinálják a saját terepjárójukat, most pedig, hogy átlépnek a következő generációba.

A terv egyszerű: Tesla Model S és X felturbózása. Erről már volt szó egy korábbi cikkünkben, de most bővebb betekintést nyerhetünk a nagy tervbe. A Model 3-at veszi majd példaként a Tesla az újítások terén és megpróbálják majd felülmúlni azt.

A tervek:

  • 3 különálló elektromos motor (2 hátul, 1 elől)
  • Új akkumulátor és hűtéstechnológia
  • 644 km hatótáv
  • V3 szupertöltő kompatibilitás
  • Teljesen új belső és külső

Ezen felül még idén szeptemberben kezdődik az autók gyártása.

Viszont kapásból akkor elmondunk egy rossz hírt: Az autó nem lesz olcsóbb mint a model 3 a tervek szerint. Bár ha vetünk rá egy pillantást, nem is azt az olcsó autó kinézetét kelti:

Tesla NextGen S/X

A Roadster és a Model Y sem jött még ki a piacra, szóval ezt az autót is beírhatjuk Elon Musk  merész húzásai közé. Kíváncsian várjuk, mi van még a cégvezető tarsolyában.

Képek és információ forrása:
www.insideevs.com
www.topspeed.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.