Skip to main content

Az elektromos járművek növekedés a vártnál lassabb volt az idei év első felében, viszont így is jócskán meghaladják a hagyományos autóeladásokat. Ennek ellenére sokan vélekednek úgy, hogy az EV forradalom megakadt, de akkor lássuk is, hogy mi az igazság. 

Tény, hogy a 2024-es év nem lesz a legjobb év az elektromos járművek eladásainak növekedése szempontjából, viszont így is rohamosan nő a plug-in járművek mennyisége az utakon. A szakértők szerint ez teljesen természetes és példakánt az Apple sikereit hozzák fel.

A cégnél is 2009-ben az iPhone-eladások gyorsabban nőttek, mint 2013-ban.

A belső égésű motoros járművek értékesítése 2018 óta globálisan csökken. Idén tovább folytatódik lefelé tartó spiráljuk, miközben az elektromos járművek a legtöbb piacon továbbra is nőnek. 

Az idei év során az első negyedévben az elektromos járművek eladása 2,3%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. 2024 első negyedéve csökkenést mutatott 2023 utolsó negyedévéhez képest, mivel minden első negyedév csökkenést mutat minden negyedik negyedévhez képest.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

A második negyedév végére az Egyesült Államokban az elektromos járművek teljes eladása 7,3%-kal nőtt a teljes autópiacon. De még ez a szám is rejti a valódi nyereséget. A Tesla lefelé húzza az iparági átlagot, az elöregedő járművekkel és Musk kiszámíthatatlanságával. 

A Tesla és a plug-in járművek eladása 33%-kal nőtt 2024 első felében éves szinten, így ezt nem neveznénk stagnáló teljesítménynek.

Szakértők szerint a márkakereskedések pénzük nagyjából felét belső égésű járművek szervizelésével keresik. Ezért sokan nem akarnak olyan járműveket eladni, amelyek sokkal kevesebb karbantartást igényelnek. 

A GM igazgatótanácsának tagjai és a Tesla egykori elnöke, Jon McNeil szerint rengeteg márka és cég számára előnyösebb lenne a hagyományos járművek forgalmazása, ezért próbálnak kétségeket kelteni az e-járművekkel kapcsolatban.

Egy dolog viszont tagadhatatlan: a klímaváltozás hatásai már itthon és külföldön is érezhetők; az idei nyári hőség országszerte új rekordokat állít fel.

Tény, hogy az elektromos autókra való átállás nem oldja meg egyik napról a másikra, de ez – és a hozzá tartozó infrastruktúra – a legjobb megoldás a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.