Skip to main content

Sarkalatos kérdés az elektromos autózásokkal kapcsolatban a megfelelő tölthetőség. Hazánkban eléggé megosztó téma. Az elektromos-, és hibrid autó ellenesek kedvenc ellenérve ezen járművekkel szemben a megfelelő tölthetőség. Nagyon úgy fest azonban, hogy lassan újabb érvet kell keressenek maguknak.
Mi ezzel a probléma?

Talán erre úgy lehet a legőszintébben válaszolni, hogy még mindig nem elég. Jelenleg az elektromos autók átlagosan 80-100 kilométert tudnak egy töltéssel elmenni. Éppen ezért fontos, hogy megfelelő infrastruktúrája legyen az állomásoknak.

Bár egyelőre még nem tartunk ott, mint például Bécs, de a fejlődés folyamatos. Ahogy az lenni szokott, a legdinamikusabban a fővárosban észlelhető, de nem kizárólag, hiszen….

Beindul Szeged is

Nemrég érkezett az információ hozzánk, hogy Szeged is nagy töltőállomás fejlesztésbe kezdett. Az Önkormányzás úgy döntött, hogy növelik a fejlesztés ütemét, és a következő negyedévben legalább 30 darab új állomást helyeznek áram alá.

Bár nem csapnak nagy hírverést neki, de a karbantartó cég oldalán (www.e-mobi.hu) folyamatosan követhető, hogy hol készülnek elhelyezni új készülékeket. És akkor most jöjjön egy-két technikai adat a számok szerelmeseinek:

Milyenek ezek a töltők?

A Szegeden elhelyezett töltőkkel egyszerre két autó tud töltődni. Egyenként 22 kW leadására képesek, aminél bár tudunk jobbat, de abszolút kielégítőnek mondható. Hiszen míg egy otthoni töltés helyenként több, mint 10 óránkba is tarthat, addig egy ilyen kihelyezett állomásnál elég 1-2 óra is. Ha ehhez még hozzávesszük azt is, hogy az otthoni töltés pénzbe kerül, addig a nyilvános töltés pedig ingyenes, akkor most igazán örülhetnek a szegedi elektromos-, és hibrid autó tulajdonosok.

Természetesen más városokban is folyamatos a fejlesztés, arról nem is beszélve, hogy lassan a mobil töltők is megérkeznek hozzánk Németországból.

Lehetünk szkeptikusak, de mi abszolút úgy látjuk, hogy már nincs sok idejük azoknak, akik az elektromos autó töltésére akarnak panaszkodni. Nekik azt javasoljuk, hogy most még gyorsan tegyék meg. Azok pedig, akik szeretik az elektromos autókat, azok örülhetnek, és örüljenek is.

Azt kívánjuk mindenkinek , hogy így vagy úgy, de legyen sikere az elektromos autók elkerülhetetlen térnyerésének.

Kép forrása: ticketninja.io/szeged-3-1/

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.