Skip to main content

Ki tudja, hogy mit tartogat az elektromos autók számára a jövő, és mikor érkezik el az a pillanat, amikor a környezetbarát autók teljesen leváltják a hagyományos társaikat? Azonban a Nemzetközi Energia Ügynökség előrejelzései szerint 2030-ra már bőven 100 millió felett várható az e-kocsik száma.

A statisztikák szerint 2017-ben több mint 3 millió elektromos hajtású autó volt az utakon, ami a 2016-os adathoz képest 54%-os emelkedés. Az elektromos és hibrid autók folyamatos fejlesztése, biztonsági faktorainak növelése és környezetbarát kialakítása miatt az utóbbi években felkeltette a nagyobb autógyárak érdeklődését. Az IEA (Nemzetközi Energia Ügynökség) szerint, ha a környezetvédelmi előírások szigorúbbak lesznek, akár 200 millió elektromos autóval is lehet számolni a jövőre nézve. Viszont az innovációhoz és a megfelelő befektetői környezet megteremtéséhez főleg a kormányok beavatkozása szükséges.

A felmérések és az azokból kialakított statisztika szerint a legfőbb piaci vezető elektromos autózás téren Kína lesz. Kínában a növekedés üteme már napjainkban is óriási, A tavalyi évben 72 százalékos volt, ráadásul itt nem csak a személygépjárművek, de a buszok és a kétkerekű elektromos motorkerékpárok is egyre népszerűbbek. Ha a fejlődés ilyen mértékekben halad tovább, akkor Kína nagy valószínűséggel a negyedét fogja birtokolni az elektromos autók piacának.

Kép forrása: www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.