Skip to main content

A Morgan Motor Company egy brit család által alapított autógyár. 1910-ben kezdte meg műküdését, és azóta is aktívan működik. 2012-ben mutattak be Genf-ben egy elektromos járművet, a Plus E modellt, azóta pedig most ismét előálltak egy villanymotoros verzióval.

A formalitás megmaradt 20. század elejinek a Morgan 3-Wheeler-nél (3 kerekű), viszont elektromos hajtással látták el. 2011-ben jelentették be a hagyományos motorral ellátott verzióját.

elektromos auto Morgan 3-Wheeler

Az elektromos 3-Wheeler

Steve Morris, a cég ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy a vállalat elkötelezett az elektromos jövő mellett. Ezt egyre több autómárkánál tapasztaljuk, és valószínűleg ehhez a tendenciához egyre többen csatlakozni fognak.

Morgan 3 kerekű elektromos járművének, az EV3-nak első megjelenése a genova-i kiállításon volt 2016-ban. 2017-re tervezték a piacra dobást, viszont a beszállító miatt csúsztak a tervek. Az új beszállító, Frazer-Nash (elektromos motor technológiájának szakértő partnere) 2017 végén lépett be, hogy a tényleges piacra kerülés idén megtörténjen.

műszerfal 3 Wheeler e-mobility elektromos autozas

A 3 Wheeler műszerfala

Az autó teljesítménye 56 lóerő, egy 21 kWh-s lítium-ion akkumulátorral működik.

Képek forrása: www.motorauthority.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.