Skip to main content

Trump és új ellenfele, Kamala Harris alelnök merőben eltérő elképzeléseket kínált Amerika gazdasági jövőjéről a legutóbbi vita során, melyben az autóipar és az elektromosság jövője is szóba került.

Harris és Trump eltérő módon közelíti meg az amerikai autóipart, mely jelenleg az elektromos jövőre való átállással és a kínai verseny fenyegetésével küzd.

Kamala Harris az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta, hogy „a tiszta energiagazdaság felépítésének része az amerikai gyártmányú autókba való befektetés”.

“Ebbe beletartozik, hogy növeljük, amit tehetünk az autógyárak megnyitása terén, nem pedig bezárni őket, mint Donald Trump idején” – tette hozzá Harris.

Donald Trump volt elnök ezzel szemben azt mondta, hogy a Biden-kormány “10.000 munkahelyet veszített el a múlt hónapban a megnövekedett verseny miatt”.

Trump azt is kifogásolta, hogy Kína autógyárakat épít Mexikóban, és azt tervezi, hogy olcsó járművekkel árasztják el az Egyesült Államok piacát.

Donald Trump

“Vámokat vetünk ki ezekre az autókra, hogy ne jöhessenek be országunkba, mert megölik az autómunkásainkat, legyen az Detroitban, Dél-Karolinában vagy bármely más helyen” – mondta a volt elnök.

Az Egyesült Államokkal összehasonlítva, Kína sokkal nagyobb előnyöket kínál a vállalatok számára, amelyek csak elektromos járművek fejlesztésére vagy gyártására fókuszálnak. A pekingi minisztériumok és a helyi önkormányzatok már teljes mértékben elfogadták, hogy a jövő az önvezető autóiparban van.

Trump hozzáállása az elektromos járművek jövőjéhez továbbra is vitatott. A volt elnök egyszer azt mondta, hogy az elektromos járművek soha nem lesznek sikeresek, most viszont fél attól, hogy Kína elárasztja a piacot olcsó elektromos járművekkel.

A volt elnök gyakran érvelt azzal, hogy ezt a váltást az amerikaiakra rákényszerítik, és aggodalmát fejezte ki az elektromos járművek támogatásához szükséges infrastruktúrával kapcsolatban.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.