Skip to main content

A BMW egy teljesen új járműarchitektúrát fejleszt elektromos járműveihez, viszont a hírek szerint ez nem a teljesen elektromos 3-as sorozat és az X3 alapja lesz, hanem egy két kisebb i-szériás elektromos jármű alapja.  

A hírek szerint a BMW már most keményen dolgozik két különálló kompakt modell kifejlesztésén, amelyek i1 és i2 néven lesznek ismertek. Mindketten az i3 szellemi utódjaként szolgálnak majd, mely többször is a világ második legkelendőbb elektromos autója volt a Nissan Leaf után.

Az i3-at majdnem 9 éve gyártották, és több mint 250.000 járművet szállítottak le világszerte. Ma a BMW az iX1-et és az iX2-t értékesíti, mint a jármű utódjai, viszont egyik sem teljesített úgy, mint azt a cég várta.

BMW i3

BMW i3

A vélhetően 2027-ben debütáló új i1 egy elektromos ferdehátú lesz, míg az i2-es crossover többféle változatban lesz elérhető a források szerint. Emellett a BMW követi riválisait az árháborúban, és a tervek szerint a két jármű árát az árháborúhoz fogják igazítani. 

A BMW elektromos autói erős teljesítményt nyújtottak 2024-ben, ami jelentős előrelépést mutatott mind a technológia, mind a piaci jelenlét terén.

Az i4, i5, i7 és iX modellek különösen kiemelkedtek. Közülük továbbra is az i4 a cég legkelendőbb elektromos járműve, főként 500 kilométeres hatótávja miatt. 

Összességében elmondható, hogy a BMW 2024-es elektromos járműveit jól fogadták teljesítményük, hatótávolságuk és luxusfunkcióik miatt, így mindenki várja, hogy milyen eredményeket is fog elérni a most bejelentett két új autó a piacon. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.