Skip to main content

Mi is az e-mobilitás jövője? A végtelen hatótávú elektromos autók? A hipergyors töltőállomások? Esetleg a Mars járó Tesla-k? Mi úgy gondoljuk, a jövő ilyen szempontból szubjektív. Egy átlagfelhasználó csak el akar jutni a kocsijával A-ból B-be a lehető legbiztonságosabb módon. Ha még ehhez kíméli is a környezetet, az csak előnyére válhat. De mit is akarnak a többiek? Ha tippelnünk kellene, akkor egy BMW VISION NEXT 100-ast.

A 100-as jelző a BMW 100 éves programjára mutat rá, melyben igen nagy szerepe lesz az elektromos járműveknek. A vállalat terve jelenleg a tökéletes harmónia megalkotása egyetlen autóban. Az autó legyen nagy, mégis könnyen vezethető, legyen kényelmes, mégis modern és legfőképpen legyen környezetkímélő. A BMW VISION NEXT gyártása során előnyben részesítették az újrahasznosított és a megújuló erőforrásokból készített anyagokat.

BMW VISION NEXT 100

A jármű tervezésénél felhasználták az i8 és i3-as modellekből már ismert, nagy tömegben gyártható karbonszálas műanyagvázat. Napjainkban szinte páratlan az autó formatervezésénél felhasznált Alive Geometry technológia. A karosszéria lehetővé teszi, hogy az első kerékburkolat a kereket követve elfordulhat. Itt az egymáshoz képest elmozduló felületeket apró háromszög-lapok alá rejtett rugalmas elemek kötik össze.

Az autóba ezen kívül bekerült az eddigi legmodernebb autonóm vezetési rendszer, ami még fényjelzésekkel is értesíti a sofőrt, illetve a körülötte lévőket, hogy az autót éppen nem a sofőrje irányítja. Ezen kívül az autó kormányrendszere sem átlagos, mivel egyetlen gombnyomással ki és be lehet húzni a műszerfalból.

Röviden tömören ez egy luxus jövőbeli jármű, ami már csak repülni nem tud. Az e-mobility egy igazi mérföldköve lehet ez a BMW, ha egyszer kikerül a forgalomba, viszont addig még biztosan kell várnunk pár évet.

Képek és információ forrása:
www.totalcar.hu
www.bmw.com
www.youtube.com
www.designboom.com/
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.