Skip to main content

A BMW erőteljesen az e-mobilitás felé halad, ezt a jelenlegi vezérigazgató Oliver Zipse erősítette meg a publikum számára. Ennek ellenére a 2035-ben esedékes hagyományos járművek kitiltásával kevésbé értenek egyet.

A BMW víziója elektromos, ezt már többször is megemlítette a vállalat, viszont nem gondolják, hogy teljesen meg kellene szüntetni a hagyományos járművek gyártását. Oliver Zipse szerint a vállalat készen áll a tisztán elektromos járművek offenzívájára, viszont kételkedik benne, hogy ez lenne a legoptimálisabb döntés az Unióban. 

Oliver Zipse

Oliver Zipse

“Készen állunk a mobilitás hatalmas változására. Ha egy régiónak, városnak, országnak eszébe jut a hagyományos járművek betiltása, akkor nekünk alkalmazkodnunk kell. A BMW Group nem aggódik emiatt. Hogy jó ötlet-e, az más kérdés … de lesz egy ajánlatunk.” – nyilatkozott a vezérigazgató.

Jelenleg a BMW i széria legújabb típusainak kibocsátására készül, és úgy gondolja, hogy 2030-ra az értékesítések csaknem 50%-a tisztán az új tipusú e-járművekből fog származni.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.