Skip to main content

A BYD busz flottái már a világ igen sok részére eljutottak, köztük Magyarországra is. A vállalat gyártja jelenleg napjaink legalkalmasabb tömegközlekedésre szánt elektromos járműveit, így nem volt csoda, hogy ez a szektor szerves részét fogja képezni a jövő mobilitásának. A napokban a BYD egy esemény keretében bejelentette, hogy tovább növeli buszgyárainak kapacitását, hogy ki tudja elégíteni az ENSZ jövőképét.

A BYD, az elektromos járművek piacának egyik vezetője a héten a Shenzhen Bus Group (SZBG) partnereként, egy különleges Green Transport Partnership médiaeseményen vett részt az SZBG csúcstechnikájú Lotus Hill depójában, Shenzhen futian-i kerületében. Az esemény azért jött létre, hogy elindítsa mindkét vállalat elkötelezettségét a Race to Zero kampány iránt, mely kezdeményezés központi témát képez a jövő évi COP26-n, azaz az ENSZ klímaváltozási konferenciáján, 2021-ben Glasgowban.

BYD busz

BYD busz

„A mai egy újabb lépés az Egyesült Királyság és Kína közös útján az ambiciózus és sikeres jövő évi COP26 felé. Nagyon izgalmas látni, hogy mind a Shenzhen Bus Group, mind a BYD elkötelezett az ENSZ Race to Zero kampánya iránt, amely tükrözi mindkét partner elkötelezettségét a nulla kibocsátás felé vezető úton. ” – nyilatkozta a konferencia egyik nagykövete.

A Zero globális együttműködés a vállalkozások, a városok és más érdekelt felek számára lett kialakítva, hogy egyesítsék erőiket a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében. A BYD több általa fejlesztett elektromos járművet fog biztosítani a vállalatok számára a jövőben.

Képek és információk forrása:
www.automotiveworld.com
www.byd.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.