Skip to main content

A NIO negyedik generációs akkumulátorcsere állomásai a hónapban hivatalosan is megjelentek Kínában.

A kínai gyártó szerint a Power Swap Station 4.0 teljesen automatikus, mivel hat ultraszéles FOV LiDAR-ral rendelkezik.  Az akkumulátorcsere folyamata egyetlen érintéssel elindítható az autó központi kijelzőjén, vagy akár applikáción keresztül. 

A legújabb akkumulátorcsere állomás lényegesen nagyobb teljesítményű, mint az előző generációk. 23 akkumulátorcsomag befogadására alkalmas és az akkumulátorcsere is gyorsabb; mindössze 144 másodpercet vesz igénybe. A NIO szerint egyetlen állomás naponta akár 480 cserét is el tud végezni.

Az akkumulátorcsere a Nio szerint sokkal kényelmesebb és valószínűleg gyorsabb is, mint a tankolás, mert a vezetőnek nem kell kiszállnia az autóból.

Nio akkumulátorcserélő állomás

Nio akkumulátorcserélő állomás

Az állomások kompatibilisek a NIO akkumulátorcsomagjainak teljes sorával. Jelenleg a cég 75 kilowattórás akkumulátort, 100 kWh-s NCM akkumulátort és 150 kWh-s akkumulátor verziókat kínál autói számára. 

A 4.0-t a NIO autók, a NIO új Onvo márkája és más stratégiai partnerek is használhatják, mint például a Geely elektromos járművei. 

2024. június 13-án a NIO akkumulátorcsere hálózata 2400 állomásból állt Kínában, míg a cég töltőpontjainak száma meghaladta a 22.000 darabot.

A NIO alapítója, elnöke és vezérigazgatója, William Li szerint a 4.0 akkumulátorcsere állomások sokkal megbízhatóbbak, mint a töltőállomások, és a jelenlegi tesztek alapján a hibázási arány már kevesebb, mint 10%. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.