Skip to main content

Franciaország egyik legsikeresebb autógyártója bejelentette, hogy az elkövetkezendő 3 éveben 5 teljesen új elektromos járművet kíván fejleszteni és piacra dobni. Ebből 2 akár már az idei év végén is megérkezhet a piacra. 

A Peugeot tavaly mutatta be az első E-308 és E-308 SW modellt, az első az öt akkumulátoros elektromos modell közül, amelyekkel 2025-ig tervezi kibővíteni kínálatát. A másik három a hírek alapján az E-408, E-3008 és E-5008 lesz, viszont a specifikációikkal kapcsolatos információkat még nem tettek közzé ezen három járművel kapcsolatban.

Peugeot E-308

Peugeot E-308

A két E-308-as modellhez a Peugeot egy 156 lóerős elektromos motort és egy 54 kWh-ás akkumulátorcsomagot használ majd. Az eddigi jelentések alapján a két jármű akár 400 kilométer megtételére is képes egyetlen feltöltéssel, ami igen jó hatótáv a jelenlegi felhozatal alapján. Emellett a két autó tölthető lesz 100 kW-os gyorstöltővel is, mely akár 25 perc alatt képes 20%-ról 80%-ra feltölteni az autókat.

A másik három elektromos modellt még nem hozták nyilvánosságra, viszont a Peugeot már bejelentette a 408-as model piacra dobását, mely hibrid járműként fog megjelenni az idei évben. Nem mellesleg a híres Peugeot 407-es új generációjaként, mely a cég egyik legkeresettebb hagyományos járműve.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.ev-database.org

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.