Skip to main content

Az elektromos járművek terjedésének egyetlen visszatartó eleme az akkumulátor ellátás helyzete.  Bár a legtöbb cég már megkezdte saját akkumulátorgyárának megépítését, mégis szükséges a külső beszállítók bevonása a procedúrába. A Redwood Materials a napokban bejelentette, hogy kiveszi a részét a szektorban, méghozzá egy tisztán zöld energiával működő akkumulátorgyárral. 

A Redwood Materials alapítója J.B. Straubel (Tesla társalapító tag) bejelentette, hogy tömeges akkumulátor gyártásba kezdenek az Amerikai Egyesült Államokban. A céget még 2017-ben alapították, és főként megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos technológiai innovációkat készítenek.

A cél az, hogy a cég által gyártott alkatrészeket és akkumulátorokat kizárólag újrahasznosított elemekből állítsák elő, és ezáltal körkörös ellátási láncot hozzanak létre az elektromos járművek és a tiszta energiatermékek számára. A Volkswagen szintén ezt a metódust követi. Kezdetben azonban a termelés a bányászatra támaszkodik, mivel egyszerűen nincs elég régi elem az újrahasznosításhoz. 

Redwood gyár koncepció

Redwood gyár koncepció

A tervek alapján 2025-re 1 millió elektromos jármű számára kívánnak alkatrészeket biztosítani. 2030-ra a cég több üzemmel is szeretne tevékenykedni, ahol az előrejelzések szerint 500 GWh-nak megfelelő akkumulátor egységeket szeretnének gyártani évente.

Az idei évben a cég már 700 millió dollárt fektetett be a projekt elkezdéséhez, viszont a jövőben ennél sokkal többet is szánnak majd a zöldebb jövőkép kialakítására.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.pexels.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.