Skip to main content

A Tesla társalapítója, JB Straubel bejelentette, hogy vállalata nemsokára új programba kezd. A tervek szerint a Redwood két nagyobb márka számára is biztosít akkumulátor újrahasznosítási lehetőségeket.

A hivatalos bejelentés szerint a Redwood az Audi és a Volkswagen-nel fog együttműködni a projektben. Az ID és az e-tron szériából származó elektromos akkumulátor hulladék mostantól az amerikai céghez fog kerülni, aki a körforgásos gazdaság megteremtésére törekszik.

A Redwood célja, hogy létrehozza az ország egyetlen zárt hurkú ellátási láncát a lítium-ion akkumulátorok számára, valamint, hogy lokalizálja az összes fő elemet a járművek gyártásához. A Volkswagen szerint az együttműködés kulcsfontosságú lépést jelent az észak-amerikai elektromos járműipar növekedésében.

A Redwood minden évben több, mint 6 GWh lítium-ion akkumulátort hasznosít újra, ami 60.000 EV akkumulátornak felel meg. A nevadai létesítménybe érkező akkumulátorok elhasznált fogyasztói eszközökből, akkumulátorgyártásból származó hulladékból és elektromos járművek akkumulátoraiból származnak, és ma az Észak-Amerikában újrahasznosított akkumulátorok nagy többségét képviselik.

Az akkumulátor-újrahasznosítási kezdeményezés támogatja a Volkswagen-csoport azon tervét, hogy 2030-ig több, mint 25 új akkumulátoros elektromos járművet legyen képes piacra dobni. Ha a márka képes lesz ezt tartani, akkor az évtized végére az Egyesült Államokban értékesített eladásai csaknem 55%-a teljesen elektromos lesz.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.