Skip to main content

Ha Tesla-ról van szó, akkor elengedhetetlen az autopilot rendszer megemlítése, mivel talán ez az egyik legnagyobb újítás, mellyel Elon Musk ellátta a járművet. Úgy tűnik viszont nem elég neki a szimpla autopilot rendszer, így 2020-ra egy eléggé merész ötlettel ált elő.

A Tesla cégvezetője úgy gondolja, hogy 1-2 éven belül kialakítja az első Tesla robot-taxi hálózatot. A Tesla tulajdonosok felajánlhatják majd a saját autójukat a cég fuvarmegosztós alkalmazásához. A szolgáltatás hasonlóan fog működni, mint az  Uber. Musk szerint a Tesla a fuvardíjak 25-30 százalékát fogja megtartani. Az olyan helyeken, ahol nincs erre megfelelő autó, a Tesla a saját robottaxiflottáját fogja használni.

Tesla model 3

Musk úgy gondolja, hogy 1 év múlva már 1 millió robottaxijuk lesz az úton, bár ehhez még temérdek mennyiségű papírmunka szükséges, mivel az USA-ban még mindig nem egészen értenek egyet a robotpilóta használatával. Persze az autopilot még nem tökéletes, a cég már dolgozik az új önvezető update-en, amihez már komolyabb hardware-rel is felszerelik az új járműveket.

Ez így leírva elég nagy falatnak tűnik a Tesla számára, viszont mi hiszünk benne, hogy pár év múlva teljesen üresen furikázó (és a KRESZ szabályait betartó) Tesla-kat fogunk majd látni az utakon.

Információ és képek forrása:
Index.hu
pexels.hu

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.