Quantcast
A Toyota felgyorsítja a gyártást - Elektromos Autózás
Skip to main content

Miután a Toyota bejelentette, hogy új akkumulátor technológián dolgozik, azzal a lendülettel azt is megígérte, hogy megháromszorozza a gyártási folyamatokat. 

Nem sokkal azután, hogy a cég bemutatta csúcstechnológiás, új generációs elektromos járműveinek gyártósorát Japánban, a Toyota megosztotta ambiciózus terveit, hogy felküzdje magát az amerikai és európai riválisaihoz.

A  Toyota már tájékoztatta fő beszállítóit arról, hogy 2025-ben 600.000 elektromos autót gyártanak majd, ami háromszoros emelkedést jelent a korábbi, 2024-es 190.000 elektromos autó gyártási céljához képest. A jelentés szerint az autóipari óriás 2022-ben 24.000 elektromos autót adott el, 2023-ban pedig 150.000 elektromos autót kíván eladni.

Az Egyesült Államokban a Toyota tisztán elektromos járművek eladásai töredéke a Tesláénak, és lényegesen alacsonyabbak, mint a Ford és a General Motors számai. De a cég azt tervezi, hogy felzárkózik, és ezt 10 új Toyota és Lexus EV elkészítésével fogja elérni.

A Toyota 2023 első felében több, mint 20.000 Plug in járművet értékesített az Egyesült Államokban, viszont a tisztán elektromos járművek eladása továbbra sem kiemelkedőek. A márka alig 5000 BEV-t adott el 2023 júniusáig.

A Tesla becslések szerint 2023-ban 1,8 millió elektromos autót fog gyártani, így még nagyon messze áll a Toyota ahhoz, hogy valódi riválisa legyen Musk cégének.

Viszont a Toyota az egyik legnagyobb autógyártó a világon, így nem tartunk attól, hogy esetleg nagy fába vágta volna a fejszéjét. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.