Skip to main content

A Toyota azon kevés márkák közé tartozik, akik a jövőben az elektromos hajtás mellett a hidrogénhajtású járműveket is fejleszteni szerették volna. Sokan úgy vélték, hogy ez le fogja lassítani a világ egyik legnagyobb márkájának a terjeszkedését az e-mobilitás piacán, viszont a napokban a Toyota végül megcáfolta ezt a teóriát, méghozzá több új akkumulátor koncepcióval. 

 2026-ban a Toyota már több új elektromos járművet is piacra fog dobni és emellett több új, fejlettebb akkumulátor technológia fejlesztésébe is belekezd. 

A japán autógyártó négy következő generációs akkumulátortípusra támaszkodik majd, melyből három új folyékony elektrolit akkumulátor technológiával, egy pedig szilárdtest akkumulátor technológiával fog érkezni.

A Toyota szerint ezek az akkumulátorok 1,7 millió darab elektromos Toyotának fognak energiát biztosítani 2030-ra, viszont ekkorra már a cég legalább 3,5 millió BEV-t szeretne eladni. Az akkumulátortechnológiák új generációja kulcsfontosságú lesz a szélesebb vásárlói kör megszólításában.

A 4 akkumulátorok közt a legkiemelkedőbb a Toyota Performance akkumulátor, mely a tervek szerint 2026-tól debütál a Toyota következő generációs BEV-iben. Ennek az egységnek a hatótávolságát 800 kilométerre becsli a márka, ráadásul a Toyota szerint az eddigi legköltséghatékonyabb akkumulátor lesz a piacon. 

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

A Toyota összes új akkumulátorában elérhető lesz a gyorstöltési rendszer, mely megközelítőleg 20 perc alatt képes feltölteni a járműveket 10%-ról 80%-ra. 

Az autógyártó azt állítja, hogy már fejlesztés alatt áll ezek mellett egy magasabb specifikációjú lítium-ion szilárdtest-akkumulátor, amely 50 százalékos hatótávolság-növekedést céloz meg a Performance akkumulátorhoz képest. Ez 1200 kilométeres hatótávot jelentene a járművek számára. 

Lehet, hogy a Toyota fog rendelkezni a legnagyobb hatótávú járművel a piacon? Kíváncsian várjuk mikor is fog debütálni végül az első új elektromos autó ezen akkumulátor technológiával.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.