Skip to main content

A Sony és az Apple is már korábban bejelentették, hogy bizony szeretnének egy saját készítésű elektromos autót látni a piacon. Most egy másik kínai tech óriás, a Xiaomi döntött úgy, hogy készít egy saját elektromos járművet. 

A kínai Xiaomi céget legtöbben okos telefonjairól és e-robogóiról ismerik. A Kínában benyújtott nyilvános értékesítési engedélyek alapján viszont most kiderült, hogy a cég egy teljesen elektromos személyautóján dolgozik, mely az SU7 névre hallgat. 

Az SU7 elölről nagyon a Genesis G70-re emlékeztet, elsősorban a fényszórók kialakítása miatt. A négyajtós forma Porsche Taycan hangulatot kölcsönöz, viszont az SU7 valamivel hosszabb, mint egy Taycan.

A bejelentésből néhány egyéb apróság is kiderül, például a Lucid által használt LIDAR rendszer is megtalálható a járműben. A Car News China szerint kétféle hajtáslánccal fog érkezni a jármű: egy alap hátsókerék-hajtás, amely 295 lóerős, és egy erősebb összkerékhajtású változat, amely 663 lóerős.

A végsebesség 210-250 km/h körül alakul az eddigi jelentések alapján, viszont a hatótávról még nem kaptunk hivatalos információkat.  

Az SU7 a Beijing Automotive Industry Holding együttműködve készül és a gyártás várhatóan még idén decemberben kezdődik. Érdekes módon ez ugyanaz a cég, mely a Mercedes-Benz kínai piacra szánt járműveit gyártja. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.