Skip to main content

Európában tombol az elektromos autóláz. Sok autógyártó már nem is fektet hangsúlyt a hagyományos autóinak az értékesítésére, hanem inkább az elektromos járművek népszerűsítését és fejlesztését vették célba. Viszont ez azt eredményezte, hogy meg kell kezdeni Európában a tömeges akkumulátorgyártást, amire jelenleg szinte csak egyetlen vállalat alkalmas, az LG Chem Wroclaw. A friss hírek alapján ez nem megy teljesen zökkenőmentesen az LG-nek, amit sajnos nem más szenved meg most, mint a Jaguar I-pace.

A Jaguar-on kívül a Mercedes és az Audi is innen kapja meg a szükséges alkatrészt, így azért náluk is jelentős gondok léptek fel az utóbbi időben. A hírek alapján a Mercedes EQC is emiatt késett, mivel 2019-ben szállítási nehézségek miatt a gyártó nem tudta eljuttatni a céghez az akkumulátorokat.

Jaguar I-Pace

Az I-Pace gyártása viszont teljesen leállt, ami nagy mértékben ronthatja a vállalat első elektromos járművének népszerűségét a piacon. A Jaguar megpróbálkozott egy másik akkumulátorgyártó vállalattal, a Samsung SDI-vel, viszont ezen akkumulátor fajták sajnos nem kompatibilisek az I-Pace-hez.

Tehát két választása van a Jaguar-nak: Megvárják, míg a kompatibilis akkumulátorokat megkapják, vagy teljesen átszabják az I-Pace rendszerét, hogy a Samsung akkumulátorait is fel tudják használni. Egy dolog biztos, hogy ez egy igen nagy veszteség lesz a cégszámára, bármit is tesznek.

Képek és információk forrása:
www.totalcar.hu
www.technotime.club
www.caranddriver.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.