Skip to main content

2018 elején kezdte meg működését a MOL Limo, ami a MOL olajvállalat autómegosztó szolgáltatása. A flotta nagy részét már le kellett cserélni, méghozzá a benzinmotorral hajtott Volkswagen up!-okat, ugyanis azokban nem volt légkondicionáló rendszer. Az elektromos modellek tartalmazták ezt az „extrát”. A csere azért is volt fontos, mert a rivális GreenGo flottájában is az összes jármű légkondival ellátott.

A rendszer hatalmas ötlet volt, főleg, hogy sok tanulmány szerint a magántulajdonban lévő járművek az esetek 95%-ában állnak, és foglalják a belvárosi parkolóhelyeket. Az autómegosztó szolgáltatással viszont a folyamatos használat miatt a túlzsúfolt parkoló problémája megoldódhat, hiszen aki megérkezett a Limo-val az uticéljára, az csak leparkolja az autót, amit utána a következő felhasználó bármikor elvezethet. Ennek még egyelőre a belvárosban van értelme, hiszen ott nagyon könnyű találni egy-egy üres autót, amivel bármikor továbbhaladhatunk.

MOL Limo Volkswagen up! elektromos-autozas.hu

A MOL Limo Volkswagen up!-ja

Elsősorban azokat szólítja meg ez az ötlet, akik a belvárosban is autóval járnak, hiszen olcsóbb, mint állandóan taxit hívni (bár drágább, mint a BKV szolgáltatásai). Valamint azért kedvezőbb ez, mint fenntartani egy saját autót, mert 66 forintba kerül percenként, parkolásért, tankolásért és szervizért pedig nem kell fizetni.

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.