Skip to main content

Az Audi jövőbeli tervét szinte már csak elektromos járművek képzik, hiszen a bejelentések alapján pár év múlva a cég teljesen leszámol hagyományos gépeinek gyártásával. A napokban a vállalat vezérigazgatója nyíltan kijelentette, hogy a jövőben csak az e-mobilitásból szeretné fenntartani az Audi márkát.

A német cég 2026-ban felhagy minden eddigi belsőégésű motorral rendelkező jármű gyártásával, majd 2033-ra teljesen leáll azok értékesítésével. Markus Duesmann úgy látja, hogy eljött az idő, hogy kizárólag elektromos járművekben gondolkodjanak, így csaknem 30%-kal fogja növelni a cég ráfordításait az említett szektorra.

Audi e-tron

Audi e-tron

Bár a szakértők egyértelműen kiemelték, hogy ez a döntés az eddigi legrizikósabb, amit bejelentettek a vállalat életében. Az e-tron és e-tron GT korántsem teljesített olyan jól a piacon, mint ahogy azt a cég várta, így még mindig a fő bevétel a dízel/benzines járművekből érkezik.

Hozzá kell tenni, hogy az olyan ikonikus modellek, mint a jelenlegi A3 és A4 típusból már csak EV verziókat fog gyártani a vállalat. Az Audi tervei közt szerepel egy halom további széria elektromosítása, csakúgy, mint ahogy azt a BMW is teszi.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.