Skip to main content

Jól tudjuk, hogy egy villanymotornak nincs szüksége sebességváltóra, mivel teljesen automatikusan váltják a fokozatokat. Viszont az amerikai Genovation autófejlesztő csapata úgy döntött, most kedvére tesz azoknak, kik szerelmesei a kuplung és a váltó használatának.

Az új fejlesztésű Genovation GXE első megjelenésre egy hagyományos Corvett-re emlékeztet, viszont igen nagy előrelépés az elektromos autózás terén, köszönhetően speciális váltó-kuplung párosának. Bár a jármű még csak tesztelési állapotban van, azt tudjuk, hogy a beépített sebességváltó 7 fokozattal fog rendelkezni. A jármű 336 km/órával száguldozik a tesztpályákon, amit a 800 lóerős kettős motornak köszönhet. További jó hír, hogy az autót úgy tervezik, hogy nem csak a versenypályákat, hanem az utcákat is nyugodtan, legálisan tudja szelni.

Az alábbi videó szemlélteti miről is beszélünk:

Kevésbé örömhír viszont, hogy az autó eddigi elmondások alapján 210 millió forintos vételárral fog a piacra érkezni, illetve nem terveznek tömeggyártott szériát kiadni, így csak pár mázlista lehet a tulajdonosa eme fenevadnak, ahogy ez az Aspark Owl japán elektromos autónál is tapasztalható.

Képek és információ forrása:

www.insideevs.com/genovation-gxe-all-electric-corvette

www.express.co.uk/life-style/cars/898117/Genovation-cars-GXE-Corvette-electric

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.