Skip to main content

Az elektromos kerékpárok piaca is egyre inkább bővül, pláne, hogy egyre gyorsabb, könnyebb és olcsóbb modelleket dobnak piacra.

Az egyik leggyorsabb ezek közül a Stealth, melynek sebessége elérheti a 80 km/órás sebességet is. Nagyjából 54 kg-ot nyom és 12 ezer dollárba kerül (3,34 millió Ft).

electric bicycle e-mobility Stealth

Stealth elektromos kerékpár

A lista élén szerepel még Luna Cycle Apex, mely egy szintén nagyon vaskos kinézetű kétkerekű, viszont sokkal olcsóbb (3 500 dollárba kerül, vagyis majdnem 1 millió forintba). Becsült sebessége valamennyivel alacsonyabb, mint a Stealth-é, mert nem éri el a 60km/órát.

Luna electric bicycle e-mobility

Luna Cycle Apex

A Caterham Carbon már kicsit máshogy néz ki, mint az előző kettő. Olaszországban tervezték, és crowdfunding (közösségi finanszírozás) keretében történt a finanszírozása a kickstarter oldalán. A 3 600 dolláros bringának a becsült sebessége alacsonyabb, mint az első kettőé, nagyjából 45 km/h.

Caterham electric bicylce e-mobility

Caterham Carbon

Az Outrider egy még egyedibb kerékbpár, mint a Caterham Carbon. Amerikai gyártmányról van szó, amit Astro Flight motorral láttak el. Magas műszaki színvonallal bír, ami az árán is meglátszik (közel 14 ezer dollár, vagyis körülbelül 3,9 millió forint). Sebessége 65 km/óra körül van. 

outrider electric bicycle e-mobility

Outrider

Képek forrása: www.electricbike.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.