Skip to main content

Kevés olyan autógyártó van, aki egy olyan hatalmas baki után, mint a dízelbotrány, ki tud lábalni és újra tudja gondolni a stratégiáját. A Volkswagen nemhogy túlélte az általa okozott incidenst, de elkötelezett híve lett annak megoldásában. Így kerültek ők az elektromos autózás köreibe, amit most tovább erősítenek az új modelljükkel.

Május 8-án kerül nyilvánosság elé és rögtön az európai autópiacra a Volkswagen ID3. Érdekesség, hogy az autót eddig teljes titokban tartó Volkswagen hollandi vállalata pár nappal ezelőtt technikai félreértésből adódóan kiszivárogtatta az autó leleplező videóját. Sajnos a videó rögtön lekerült az internetről, viszont egyetlen képet azért sikerült valakinek lementenie az autóról.

Volkswagen ID 3, a leleplező videóban

Az eddigi információk alapján az új Volkswagen 3 csomagban fog érkezni:

  1. 48 kWh-s akkumulátor, 330 km hatótávval
  2. 62 kWh-s akkumulátor, 450 km hatótávval
  3. 550 kWh-s akkumulátor, 550 km hatótávval

Mindegyik autó végsebessége 180 km/órás lesz, ezen felül minden típust képesek leszünk tölteni egy 125 kW-os gyorstöltővel. Az európai ár eddigi információk alapján olyan 30.000 euró, azaz 9-10 millió forint körüli lesz. Azt, hogy ezért melyik csomagot kapjuk, még sajnos nem került nyilvánosság elé.

Képek és információ forrása:
www.insideevs.com
www.unsplash.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.