Skip to main content

A Tesla-nál most, hogy két év alatt először sikerült nyereséges negyedévet realizálni, az emberek már a következő lépést várják. A cég ismét újdonsággal készül. Méghozzá a Model Y-nal, ami a Model X-hez hasonlóan ismét egy SUV lesz.

Az elektromos crossover-t már tavaly szóba hozták, várhatóan az európai versenytársak középméretű SUV-jaihoz képest kisebb lesz. 2019 márciusára várható a bemutatkozás, és 2020-tól pedig indulhat a gyártás.

Ezt Elon Musk is megerősítette, vagyis jóváhagyta a Model Y hamarosan induló előállítását. Egy olyan autó várható a piacra, mely ötvözi a magas üléses pozíciójú járműveket a tágas hátsó csomagtartóval, mely egyben üzemanyag-takarékos, könnyen kezelhető személygépjármű.

Elon Musk vezérigazgató Tesla Model Y

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója

Musk állítása szerinte az új modell 5 ezer dollárral többe fog kerülni, mint a Model 3, mely jelenleg 45.000 dollárba kerül (12,59 millió Ft). Ugyanakkor azt is megígérte a vezető, hogy lesz a Model 3-nak egy 35.000 dolláros változata (9,79 millió Ft). Emellett azt is várja a Tesla feje, hogy az új modellben nagyobb potenciál lesz értékesítési szempontból, és 500 ezer és 1 millió közötti eladásokat produkálnak évente.

Sokaknak fontos az az információ is, hogy a Model Y-t vegánra akarják csinálni, tehát állati bőrt nem akarnak felhasználni hozzá.

A sok új jó hír emelheti a vállalat presztízsét, és természetesen az árfolyamban is változást hozhat, az ezzel kapcsolatos elemzések itt érhetőek el!

Képek forrása: 3dnews.ru

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.