Skip to main content

Egy elektromos autót akkor kell tölteni, amikor áll, és nem pedig akkor, amikor lemerült az akkumulátora. Ezért fontos, hogy minél kiépítettebb legyen a töltőállomás rendszer.

Négyféle módon tölthető egy elektromos autó:

  1. A klasszikus, minden elektromos autóhoz alapból járó szükség-töltőt akkor érdemes használni, ha az autó lemerült és más módon nem tölthető. Nagyon figyelmesen kell kezelni, mert gyulladásveszély is kialakulhat. Töltési teljesítmény: 3,7 kW óránként.
  2. Garázsban vagy parkolóban kialakított váltakozó áramú berendezésekkel. Ennek óránkénti töltési sebessége elérheti a 22 kW-ot is. Ez a megoldás jóval biztonságosabb, mint az első verzió.
  3. Közterületi AC váltóáramú gyorstöltővel. Ennek is maximális teljesítménye 22 kW. Van, hogy kábellel ellátottak, de általában saját töltőkábelünket kell rácsatlakoztatni. Ezzel a módszerrel akár 2 óra alatt is feltölthető a jármű, de ez függ az autó típusától. A töltés azért nagyon biztonságos, mert a kábel két oldalról reteszelődik.
  4. Közterületi egyenáramú (DC) villámtöltőkkel. Ez csak azokkal az autókkal működik, amik úgynevezett CCS csatlakozóval ellátottak. Másfél órán belül képes 100%-os feltöltésre, viszont jóval kevesebb ilyen töltőállomás található az országban.

Kép forrása: insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.