Skip to main content

A Hyundai még nem végzett az Ioniq szériával! A jelenlegi felállás szerint a márka több járművet is meg fog jelentetni Ioniq néven a jövőben, kezdve a legújabb darabbal, az Ioniq 7 SUV-vel.

Az Ioniq Seven koncepciója a napokban mutatkozott meg a 2021-es Los Angeles-ben tartott autós kiállításon. A márka legújabb darabja az új Ioniq 5-öt és Ioniq 6-ot fogja követni megjelenésben a tervek szerint. Egyenlőre a koncepció követi a márka futurisztikus megjelenését, melyet az Ioniq 6 is megkapott. A Hyundai Kona után ez az első nagy teljesítményű elektromos SUV a márka portfóliójában. 

A jármű egyik legnagyobb újítása a visszapillantó tükrök teljes mellőzése, helyette az Audi e-tron-hoz hasonló kamerarendszer lesz beépítve. Emellett érdekesség, hogy ezen a koncepción nincs fizikai kilincs a jármű ajtajain, azaz kizárólag a távvezérlő (illetve talán egy applikáció) segítségével lehet majd kinyitni. Ez a megoldás télen, nagy fagyban nem tűnik ideálisnak, de valószínűnek tartjuk, hogy erre gondol majd a Hyundai.

Hyundai Seven koncepció

Hyundai Seven koncepció

A Seven koncepció az E-GMP elektromos platformra épült, azaz számíthatunk több verzióra is a járműből. Az eddigi bejelentések alapján biztos, hogy egy long range verzió és egy dual motor verzió megjelenésére is lehet számítani. Hatótáv szempontjából 300 mérföld, azaz majdnem 500 km a megcélzott érték a Hyundai bevallása szerint, és ez csak az alap verzió. Töltés tekintetében a jármű támogatja a legújabb töltő megoldásokat, azaz 350 kW-os töltővel akár 20 perc alatt (20-80%) is feltölthető a Seven SUV. 

Az Ioniq 7 SUV megjelenését a szakértők 2023-ra teszik, mivel még az Ioniq 5 sem került ki a piacra.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.