Skip to main content

Kína személygépkocsi-piaca júliusban folytatja fellendülését, és éves szinten mintegy 30%-kal bővült. Ennél jobb hír, hogy az elektromos autók szegmense továbbra is nagyon gyorsan növekszik, és ismét több, mint kétszeresére nőtt 2021 júliusához képest.

Ez leginkább az új kormányzati támogatásoknak köszönhető, amelyek  50%-os regisztrációs adócsökkentésre jogosítják fel a vásárlókat. Júliusban mintegy 505.000 új, plug-in elektromos személyautót regisztráltak Kínában, ami 112%-kal több, mint egy évvel ezelőtt.

A hónap eredményei:

  • BEV-k: körülbelül 368.000 darab (96%-os növekedés és 20%-os részesedés)
  • PHEV-k: körülbelül 137.000 darab (174%-os növekedés és 8%-os részesedés)
  • Összesen: 505.007 darab (112%-os növekedés és 28%-os részesedés)

A látványos növekedési ütemhez emellett lenyűgöző, 28% körüli piaci részesedés is társul.

BYD SONG

A legkeresettebb márka az EV-k között a BYD volt, akinek a Song szériájából majdnem 40.000 került eladásra a hónapban. Érdekesség, hogy a Tesla nincs benne a TOP 10-es listában, mivel kínai gyárából inkább exportálja járműveit. Európai gyártók közül a Volkswagen ID 4. volt a legkeresettebb, 11.000 eladott példánnyal.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a BEV értékesítések Kínában a júliusi globális eladások 60%-át birtokolta. Ez azt jelenti, hogy a világ többi részének egyértelműen van még mit tanulnia Kínától. Az évben az országban már csaknem 2.8 millió plug-in járművet regisztráltak!

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.licarco.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.