Skip to main content

Korábbi írásunkban már kifejtettük, hogy egyre nagyobb az e-mobility térnyerése. Most nézzük meg, hogy országonként kik a legjobbak az értékesítésben! A 2018-as adatok szerint, az idei évben rekordot döntöttek az elektromos autók globális eladásai. Az piacot továbbra is Kína és a skandináv államok növelik a legjobban. A kizárólag elektromos motorral rendelkező és hibrid gépjárművek eladásai elérték a 3 millió darabot, ami 54%-os bővülést jelent a tavalyi évhez képest.

Nem vitás, hogy Kínában terjedt el a legjobban ez az új innováció, mivel a globális eladások több mint felét birtokolja az ország. Tavaly mintegy 580 ezer teljesen elektromos gépjárművet vásároltak fel az országtól, ez több mint 70%-os növekedést jelent az egy évvel ezelőtti statisztikához képest.

Az elektromos autók világpiacából nem maradhat ki az Amerikai Egyesült Államok sem, a maga 280 ezer eladott gépjárműével. Ez komoly emelkedés a tavalyi 160 ezer eladott példányhoz képest.

Az eladásokhoz képest, mégis a skandináv országok vezetik a hazai piaci részesedés listáját, az alapján, hogy az eladott autókból mennyi teljesen elektromos. A legnagyobb eladási arányt Norvégia hozta, az összes eladott autó több mint 39%-a teljesen elektromos.

Az elektromos autók hazai piaci részesedéseinek 6 legnagyobb országa:

  1. Norvégia
  2. Izland
  3. Svédország
  4. Kína
  5. Németország
  6. USA

Kép forrása: www.byd.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.