Skip to main content

A Hyundai legújabb elektromos járműve, az Ioniq 5 a márka eddigi legambiciózusabb gépe a kínálatában.

Júniusban a Hyundai Motor America 63.091 autót adott el az Egyesült Államokban, ami 13%-kal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt. Az éves eredmény eddig 343.867 autó, ami 16%-kal alacsonyabb az előző év azonos időszakához képest.

A Hyundai problémája a többi gyártóhoz hasonlóan a korlátozott kínálat, a háborús helyzet és a covid okozta lezárások, melyek csökkentették a járműeladások mennyiségét. Annak ellenére, hogy csökkent az értékesített gépek darabszáma, a plug-in járművek továbbra is egyre nagyobb piaci részesedést érnek el. A teljesen elektromos Hyundai Ioniq ráadásul új havi rekordot ért el júniusban, 2853 eladással (a teljes eladás 4,5%-a).

Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5

A második negyedévben a Hyundai Ioniq 5 eladásai 7.448 darabot tettek ki (új rekord), míg az összesített szám elérte a 13.845-öt. Ez azt jelenti, hogy 2022-ben 25.000-30.000 darabot kell elérni. A Hyundai Nexo hidrogén-üzemanyagcellás modellje rekordnak számító 49 darabot (123%-os növekedés) jegyzett az előző évhez képest.

Májusban a Hyundai Motor Group megkezdte a Genesis GV60 szállítását, amely csatlakozik a Hyundai Ioniq 5-höz és a Kia EV6-hoz, mint a harmadik E-GMP-alapú elektromos modell az Egyesült Államokban.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.