Skip to main content

A Mercedes rekord évet zárt elektromos járművek terén a tavalyi évben. A Daimler leányvállalata folyamatosan bővíti elektromos szériáit, főként a hírhedt Mercedes AMG kollekciót. 

A Mercedes legújabb elektromos járműve, az AMG EQE 53 4 Matic+ néven fog befutni a piacra, csaknem 677 lóerővel. A Mercedes ezzel már két AMG-jelvényű elektromos autóval rendelkezik, az új EQS 53 4Matic+ bevezetésével, amely csatlakozik az EQS 53-hoz.

AMG EQE 53 4 Matic+

AMG EQE 53 4 Matic+

Az EQE 53 60 mph-ra (100 km/h) történő gyorsulási ideje 3,2 másodperc, a végsebessége pedig 149 mph, azaz 240 km/h. Mindezt a teljesítményt egy 90,6 kWh-s akkumulátor biztosítja, amely tíz modulból, összesen 360 cellából áll, amelyek kémiája kevésbé függ a kobalttól. Ez egyrészt gazdaságilag is előnyös megoldás, másrészt környezetvédelem szempontjából is ideális. A Mercedes elmondása alapján az új akkumulátorok kobalttartalma mindössze 10 százalék, a nikkel 80 százalékot, a mangán pedig a végső 10 százalékot tesz ki. 

A jármű WLTP hatótávja 520 km, ami igen kiemelkedő, viszont a valódi innováció a töltésben rejlik. Az EQE 53 akár 170 kW-os töltést is támogathat, ez 15 perc alatt csaknem 180 km-nek megfelelő hatótávot képes visszatölteni. Kiemelkedő teljesítmény, egy kiemelkedő márkától!

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.