Skip to main content

Az elektromos autók amellett, hogy nagyon környezettudatosak, fontos szerepük van a prémium minőségben is. Emiatt a legelitebb típusokat nagyon sportosra készítik el nem csak kívülről, hanem belülről is.

Tesla Model X P100D

Az nem meglepő, hogy a leggyorsabbak listáján szerepel a Tesla, az viszont már kicsit érdekes, hogy hétüléses autót is találunk a topok között. 2,9 másodperc alatt tudja elérni a 100 km/órás sebességet.

Tesla Model X elektromos autozas villanyauto

Tesla Model X

Vanda Dendrobium

A 200 mérföld per órás (320 km/óra) sebességet is el tudja érni, és 2,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára.

Vanda Dendrobium e-mobility

Vanda Dendrobium

Faraday Future FF 91

Ez a jármű 130 kW-os akkumulátorral ellátott, amivel egy töltés után közel 600 km-t is meg tud tenni az autó. 100 km/órás sebességre 2,39 másodperc alatt jut el.

Faraday Future FF 91

Faraday Future FF 91

Tesla Roadster

Ennek az autónak 2 másodpercre sincs szüksége, hogy felgyorsuljon 100 km/órás sebességre. A végsebessége a 400 km/órát is elérheti. Ígéretek szerint akár 1000 km-es hatótávra is képes lesz.

Tesla Roadster e-mobilitas

Tesla Roadster

Az elektromos autógyárak a különböző kategóriákban egymás rekordjait döntik meg. Így több márkáról hallani, hogy aktuálisan az a leggyorsabb.

Hasonló téma a hatótáv is, vagyis, hogy mennyit tud menni egy autó egy töltéssel. Az iparág fejlődését mutatja, hogy ebben is sorra születnek az egyre jobb eredmények.

Képek forrása:

www.express.co.uk

www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.