Skip to main content

Kína már bebizonyította, hogy bármelyik márkát le tudja körözni autóinak árazásaiban.  A most érkező  Wuling Hong Guang EV MPV viszont minden eddigi mércét megdöntött a piaci árat tekintve.

A jármű a tervek szerint körülbelül 9.850 dolláros áron érkezik a piacra, ráadásul ez egy olyan tisztán elektromos minibusz, mely valamivel hosszabb és magasabb, mint egy Mercedes B-osztály.

A Hong Guang MPV EV-t a SAIC-GM-Wuling vegyesvállalat gyártja. Bár a jármű külseje nem nyerte el a szakértők tetszését, a gyártó biztosítja a potenciális vásárlókat, hogy teljesítményben a lehető legjobbat kapják. 

Hong Guang MPV EV (Kép forrása: www.insideevs.com)

A jármű egyetlen villanymotorral rendelkezik, amely 101 lóerőt biztosít a hátsó tengelynek. Az energiát egy 32,6 kilowattórás lítium-vas-foszfát (LFP) akkumulátor tárolja, amely 300 km-es CLTC hatótávolságot biztosít.  A jármű emellett támogatja a gyorstöltést és az eddigi tesztek alapján a töltés 30-80%-os értékre alig 30 percet vesz igénybe.

A gyártó becslése szerint a sofőrök évente valamivel több, mint 3.000 dollárt takaríthatnak meg a jármű használatával egy belső égésű motoros furgonhoz képest.

Fontos megjegyezni, hogy ez a jármű valószínűleg nem felel meg az Európában vagy az Egyesült Államokban értékesített biztonsági követelményeknek, így ezeken a piacokon még tovább kell majd várni a MPV EV érkezésére. 

A Hong Guang MPV EV egy újabb bizonyíték arra, hogy Kína képes olcsó és megbízható elektromos járműveket gyártani. 

Képek és információk forrása:
www.insieevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.