Skip to main content

Ha megbízható PHEV SUV-t szeretnénk, akkor kevés olyan jó választás akad, mint a Mitsubishi Outlander. A japán vállalat SUV-ja kiemelkedő helyet foglal el a cég porfóliójában, és eladási listáin. Nem is volt kétség, hogy ezen a vonalon fog tovább haladni a Mitsubishi, viszont a legfrissebb hírek alapján a legújabb SUV járművük, az Evolution, már teljesen elektromos hajtással fog érkezni.

Nem hivatalos japán médiaértesülések szerint a Mitsubishi jövőre piacra dob egy elektromos terepjárót, amely a 2017-es Mitsubishi e-EVOLUTION Concept-hez és a múltbeli Lancer Evolution sport szedánhoz kapcsolódik.

Az biztos, hogy a vállalat első koncepciója futurisztikusabbra sikeredett, mint az előbb említett két jármű, viszont ez nagy valószínűséggel még nem a végleges dizájn, bármennyire is elnyerte a tetszésünket.

Mitsubishi e-EVOLUTION Concept

Mitsubishi e-EVOLUTION Concept

Teljesítmény szempontjából még nem kerültek ki a hivatalos információk, viszont a vállalat eddigi bejelentéseiből kiderült, hogy egy kétmotoros AWS járművet szeretnének piacra dobni. A hírek szerint a céltávolság egyetlen feltöltéssel 500 km (311 mérföld) körül mozog.

A legtöbb szakértő szerint a Nissan Ariya társaként fog kikerülni az új Evolution a piacra, köszönhetően a Renault-Nissan-Mitsubishi CMF szövetségnek. Persze akadnak olyan felvetések is, hogy a japán cég egy kínai gyártóval együtt alkotja meg külön a járművet. A hivatalos információkat már csak 2021-ben tudjuk meg, reméljük minél hamarabb.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.