Skip to main content

2024 második negyedévében a BMW 91.000 járművet értékesített az Egyesült Államokban, alig 4%-kal több, mint egy évvel ezelőtt, viszont az elektromos járművek eladásai újabb rekordot döntöttek. 

A második negyedévben a BMW EV-eladásai 14.000 darabot tettek ki az Egyesült Államokban, 24%-kal többet, mint egy évvel ezelőtt, ezzel 15% fölé növelve az elektromos járművek részesedését.

A BMW EV-kínálatában négy modell található: az i4, i5, i7 és iX. A legutóbbi értékesítési jelentésben a német gyártó először mutatta be az egyes modellek egyedi értékesítési eredményeit, mivel korábban a belső égésű motorok megfelelőivel együtt számították őket.

A cég legkelendőbb elektromos járműve a BMW i4, kicsivel több, mint 7000 eladással a második negyedévben. Ez a teljes mennyiség több mint 50%-át jelenti. A következő két legnépszerűbb modell az iX volt 3500 egységgel és a vadonatúj i5 2500 egységgel. Az exkluzívabb BMW i7 900 eladást jegyzett.

elektromos autózás, PNGN, sales alapú webfejlesztés, bmw

BMW iX

Idén eddig a BMW közel 25.000 elektromos autót adott el az Egyesült Államokban, ami a teljes mennyiség több mint 14%-a. Ez az egyik legjobb eredmény a luxusautó-gyártók között.

Sajnos a plug-in hibrid értékesítésről nem számoltak be, pedig a szakértők úgy vélik, hogy ezen szektorban még erősebb is a vállalat. 

2024-ben a BMW erős teljesítményt mutatott be az európai elektromos járművek piacán is, különösen az év első negyedévében.

A BMW elektromos járművek szállítása 41%-kal nőtt 2024 első negyedévében az előző évhez képest, olyan modellek hatására, mint az i4, iX1 és i7.

Ez a lenyűgöző növekedés meghaladta a versenytársakét, például a Teslát és a Volkswagent, amelyek ugyanebben az időszakban nehézségekkel küszködtek.

Összességében elmondható, hogy az európai és az amerikai piacon folyamatosan nőtt az akkumulátoros elektromos járművek értékesítése, bár a növekedés üteme némileg lelassult az előző hónapokhoz képest.

Ennek ellenére a BMW robusztus teljesítménye kulcsfontosságú tényező volt a plug-in szegmensben, hozzájárulva a piac bővüléséhez.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.