Skip to main content

A BMW már kinyilatkozta, hogy készen áll a teljesen elektromos jövőre. A cég ‘i’ szériájából több jármű is meg fog jelenni az elkövetkezendő időszakokban és a jelek szerint hatalmas kereslet alakult ki a cég autóira.

A BMW arról számolt be, hogy eladta az új i4-es 2021-es kiosztását. A márka ugyanezt jelentette a teljesen elektromos iX Sports Activity Vehicle eladásairól. 

A BMW nemrég kezdte meg az i4-es sorozatgyártást Münchenben. Az autógyártó a hónap elején előrendelhetővé tette az elektromos autót, mely elég gyorsan elfogyott.  Az i4 előrendelési oldala megjegyzi, hogy mindkét verzió (M50 és eDrive40) első szállítmányai teljes mértékben elfogytak. A BMW várhatóan 2022 júniusában kezdi meg a szállítást.

BMW i4

BMW i4

Az előrendelőknek 1500 dolláros letéti díjat kellet kifizetniük a járművekre. Az eDrive verzió jelenleg 56.000, míg az M50 66.000 dolláros áron fog kikerülni a piacra. A két típus hatótávja 450-500 km körüli WLTP értékkel rendelkezik. 

Nem csodálkoznánk, ha például a BMW i6 is hasonló sikereket hozna a cég számára, talán az is lehetséges, hogy egyszer a Tesla Cybertruck előrendelési garmadáját is felül tudja múlni.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.