Skip to main content

2019 november 22. egy igazi fordulópont volt Elon Musk, illetve a Tesla rajongók (és befektetők) életében. Mindenkit csak egy dolog érdekelt: az új jármű, a Tesla pick-up bejelentése. Hihetetlen sok dizájn keringett az interneten a lehetséges terepjáróról, ami végül mindet megcáfolta egy szempillantás alatt. Azóta Dunát lehetne rekeszteni a Tesla Cybertruck körüli cikkekkel és vicces képekkel. Talán el is mondhatjuk, hogy igazi kultuszt teremt maga körül a Tesla Cybertruck.

Miért is jó ez a Tesla-nak?

Már beszámoltunk egy korábbi cikkünkben arról, hogy milyen reklámot is eredményezett akkoriban a Tesla-nak ez a csodajármű. Az internet szinte felrobbant az autó látványától. Vannak, akik teljesen odavoltak az egyedi formatervért és voltak, akik nem tudták elfogadni a dizájnt. De egy biztos: mindenki elkezdte gyártani a meme-eket az autóról. Pár nap múlva meg is érkezett az első 200.000 megrendelés az autóra, és még most is igen nagy népszerűségnek örvend.

A napokban ki is került egy új videó, mely szerintünk az eddigi legjobb a Cybertruck kultuszban:

Milyen is amúgy a Cybertruck?

Tekintsünk el a külsőtől és az olyan dolgoktól, mint például a “törésálló” üveg a kocsin. A Cybertruck, mint elektromos jármű igen kiemelkedő teljesítménnyel lett megalkotva. Három féle verzióban fog érkezni:

  • 1 motoros hátsó kerék meghajtás
  • 2 motoros összkerékhajtás
  • 3 motoros összkerékhajtás

Ezen verziók közt persze csak teljesítményben és árban lesz különbség. A Cybertruck 1 motoros verziója, ami így a “legrosszabb” 250 mérföld, azaz 400 km megtételére alkalmas egyetlen töltéssel. Azért ezt  nem neveznénk kevésnek. És persze akkor ott van a 3 motoros bestia, a maga 3 másodperces gyorsulásával 0-100 km/órára és 800+ km-es hatótávjával.

Ez lesz tehát a Tesla éve?

Ahogy a tavalyi évben dominálta a Tesla Model 3 a piacot, úgy nagy valószínűséggel az idei sem fog máshogy alakulni, köszönhetően a kínai gigafactory megnyitásának, illetve a Model Y érkezésének. A napokban már szemtanúja lehettünk egy történelmi eseménynek, mikor is a Tesla részvényei szinte az egekbe szöktek 350 euróról egészen 850 euróig. Nagyok úgy tűnik, hogy megkezdődött a Tesla kultusz, azaz mindenki számíthat arra, hogy Elon Musk még nagyobbakat fog alkotni ez idei évben.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.flipboard.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.