Skip to main content

Elon Musk igen felcsigázott minden elektromos autó fanatikust mikor bejelentette, hogy készül az első Tesla Pickup és még az idén be is mutatják. Ráadásul semmilyen információt nem kaptunk a járműről, így sokan csak találgatni tudtak annak kinézetéről és teljesítményéről. Noha tudtuk, hogy Musk nem fog egy hagyományos járművet kirakni a piacra, azért voltak kételyek, mivel a jövőre megjelentő Rivian igen magasra tette a mércét. Viszont eljött a pillanat, itt az új Tesla terepjáró, a Tesla Cybertruck. Lássuk mit is tud.

Külsőre a jármű…érdekes. Senki sem számított egy ilyen “kockás” dizájnra, viszont el kell ismernünk, hogy a futurisztikus hatást 100%-ban hozza a Cybertruck. Ráadásul ez nem egy csicsás dizájn, mint például az új Lexus LS-nél, hanem az a tipikus egyszerű, de nagyszerű kialakítás. Elon Musk még azt is megemlítette, hogy lehetséges a jármű használata majd a Marson, ami tőle hallva egyszerre vicces és igen biztató.

Tesla Cybertruck

A Tesla Pickup specifikációi:
  • Hatótáv: 500+ mérföld (azaz számíthatunk közel az 1000 km-es hatótávra is)
  • 0-100 km/órára kevesebb, mint 3 másodperc alatt gyorsul
  • 6 tonna tolóerő
  • 17” colos érintőképernyő
  • Karosszéria: Ultra-kemény 30X rozsdamentes acél, amit a Space X rakétáknál használnak (Elon Musk erről azt mondta: Ha lenne jobb, azt használnánk.)
  • Ülések száma: 6
  • Töltés: Bárhol, és támogatja a V3- as gyorstöltési technológiát.
A hivatalos bemutató 5 percben:

És akkor jöjjön egy érdekesség: golyóálló üvegek. Na most a Tesla Cybertruck már így is elég strapabíró, köszönhetően a rozsdamentes acél karosszériának. Elon Musk ugyanis szerette volna a biztonságot a maximumra emelni. Szóval az új Tesla Pickup üvegei teljes mértékben golyóállóak lesznek. Legalább is ezt állítja, mivel sajnos a bemutatón nem teljesen tűntek ezen üvegek igazán egyedinek. Valószínűleg a bemutatón még nem a golyóálló ablakokat rakták fel.

Említettük már, hogy a kocsi mellett a Tesla még egy elektromos quad-ot is kifejlesztett? A Tesla Quad kifejezetten ehhez a járműhöz lett kitalálva. A járművet fel lehet helyezni a Tesla csomagtartójára, kényelmesen, ahol még töltődni is tud. Úgy látszik Elon Musk nem spórolt semmivel.

Tesla Quad

Végül az ára a járműnek. A Tesla Cybertruck alap verziója (ami 500 km-es hatótávval fog rendelkezni) 39.900 dolláros értékkel fog kikerülni a piacra, azaz alig 12 millió forint körül már vihetjük is. A nagy teljesítményű verzió, mely képes majdnem 1000 km megtételére, 21 millió körül fog alakulni.

Összefoglalva a Tesla hozta a szokásost: egy új minőségi autót mutattak be, ami szokás szerint mindenkit meglepett újításaival. A dizájn az egyedüli, ami vegyes fogadtatást kapott az eddig látottak alapján, viszont semmi másra nem lehet panaszunk. Persze a golyóálló üveg tesztje nem úgy sikerült, de arra majd kapunk egy magyarázatot a jövőben biztos. Az autó már előrendelhető és gyártása még idén elkezdődik.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.elektroauto-news.net
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.