Skip to main content

Pár napja került megrendezésre a 2019-es Tokyo Motorshow, amiről bátran elmondhatjuk, hogy az elektromos autók voltak a főszereplői. Bemutatásra került többek közt az új elektromos Mitsubishi, Toyota és a jelenlegi alanyuk a Lexus LF-30. Az idei autoshow-on már eléggé megmutatkozott , hogy milyen is lesz az e-autók jövőképe, melyek lassan mind külsőleg és belsőleg is már egy sci-fi filmes jármű hatását keltik. Az új Lexus is teljesen leszámolt az eddigi megjelenésével, noha még megvan a márka jellegzetessége, mégis inkább a jövőre tervezték.

Az autógyártók közt igen fiatalnak számító vállalat a 30. megalapítási évfordulója alkalmából alkotta meg az LF-30-ast. A teljesen elektromos jármű a legújabb önvezető rendszerrel lesz ellátva, a dizájnról pedig nehezen találunk szavakat, hogyan is lehetne a legjobban leírni. Az eddigi tervek alapján egy 110 kWh-s akkumulátor fog az autóba kerülni, mely 500 km hatótávot biztosít majd egyetlen feltöltéssel.

Lexus LF-30 bemutató:

A jármű specifikációi:

Hivatalos videó:

Úgy látszik ez lesz a jövő. Az e-autók dominanciája vitathatatlan, viszont kevesen számítottak arra, hogy ilyen gyorsan, ilyen mértékű változás fog történni azok külsején. A futurisztikus megjelenés igen jól áll a Lexus-nak, és kíváncsian várjuk, hogy a többi autómárka hogyan is fogja követni ezt a trendet.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.