Skip to main content

Sokat írunk arról, hogy az elektromos autók mennyire újszerűek . Gyakran hozzuk fel a Tesla-t, mivel folyamatosan frissülő rendszerével mindig tartogat számunkra valami meglepetést, a dog-mode-tól a beépített játékokig. Viszont sohasem gondoltuk volna, hogy arról fogunk írni, hogy milyen jót lehet főzni egy elektromos járművel.

A hagyományos járműveknél fennáll az a lehetőség, hogy a túlhevült motor tetején megtudunk sütni egy tükörtojást, viszont most nem hagyományos járműről van szó és kicsivel többről, mint egy egyszerű tojássütés. A legújabb elektromos terepjárót, a Rivian-t ugyanis felszerelik egy mini konyhával.

Rivian, az igazi túra autó

Tudtuk, hogy az autó hosszú túrákra van kitalálva, de még mi sem gondoltunk volna egy ilyen lehetőségre. A jármű hátsó kerék fölötti “alagútban” egy teljesen kihúzható konyha szett található. Ráadásul ez egy alapfunkció lesz minden R1T modellnél.

A 2019-es Overland Expo-n a jármű minden pompáját megmutatta. A hivatalos videóban kiderül, hogy milyen jól is lehet főzni egy ilyen autóval:

A Rivian ezzel a fejlesztéssel nagyon sok elektromos autó gyártónak tört borsot az orra alá. Bármennyire is luxusverda a Mercedes EQC vagy az Audi e-tron azért ilyen fejlesztések mellett eléggé nagy pácban vannak. Reménykedjünk, hogy a közeljövőben több ilyen finomságot fogunk látni fejlesztések terén az e-mobilitásban.

Képek és információk forrása:
www.greencarreports.com
www.twitter.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.