Skip to main content

Már csak magunkat tudjuk ismételni. De ettől még igaz. Nincs olyan hét, amikor a Tesla ne adna nekünk okot arra, hogy valamit írjunk róla. Ha unod esetleg a Tesla-t, vagy nem szimpatizálsz vele, akkor se menj tovább, olvasd el ezt a cikket. Egy olyan innovációt mutatunk be, amely azok számára is érdekes, akik csak simán szeretik az autókat.

Elon Musk bejelentései

Nem csak az elektromos autó fanok, hanem szinte mindenki érdeklődve olvassa a Tesla vezér Elon Musk nyilatkozatait. Tény, hogy elég megosztó ember, de pont ezért szórakoztató is. És valljuk meg, érdekes dolgokat ír, pláne a cégével kapcsolatban.

Érdekes hír például, hogy jön az önvezető Tesla taxi. Sőt, egy olyan új önvezető módot is feltaláltak, ami sokkal jobban leköveti a mondjuk úgy, sportosan vezető sofőrök szokásait.

Most pedig itt egy újabb meglepetés: Önjavításba kezd a Tesla!

Mit lehet tudni róla?

Amennyiben hihetünk a híreknek, akkor az azt jelenti, hogy a következő szoftverfrissítésnél már elérhető lesz az új funkció. Ennek lényege, hogy az elektromos autó már képes lesz megmondani, hogy pontosan mi is romlott el benne.

Természetesen nem úgy kell elképzelni, mint egy olajcsere jelzést, vagy azt, hogy kifogyott a benzin. Itt konkrét diagnosztika megy a háttérben, amely végén megtalálja a hibás alkatrészt.

Sőt, meg is tudja rendelni magának. Ez mondjuk vicces is lehet szerintünk.  Éppen megyünk ki a melóból a Tesla-nkhoz, fejben a frissen megkapott prémiumunkat költjük el, amikor kiírja az autó, hogy „elromlottam, de ne aggódj már megrendeltem 400 ezer forintért a jó alkatrészt.”  Persze ez csak vicc.

A valóságban persze a rendelésről egy applikációban értesítést küld. Ebben az applikációban pedig egyetlen gombnyomással be lehet jelentkezni a szervizbe, ahol rendelkezésünkre fog állni az az alkatrész, amelyre szükségünk lesz.

Tesla szervíz

Ez a szolgáltatás persze kikapcsolható, amennyiben nem érezzük szükségét. A slusszpoén a végére maradat. Ha olyan a meghibásodás, amellyel nem lehet továbbmenni, akkor egyből hív magának egy trélert. Meg egy másik Tesla-t is.

Azért ez elég metál…..

Képek forrása:
www.pcworld.com
www.electrec.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.