Skip to main content

A BYD sikere úgy tűnik megtörhetetlen, mivel a cég 2024 nyarát újabb elektromos autó eladási rekorddal kezdi, megdöntve korábbi, 2023 decemberi legmagasabb eredményét.

A BYD 340.000 személyautót értékesített a múlt hónapban, beleértve több, mint 15.000 elektromos járművet az almárkáiból. Ez 35%-kal több, mint egy évvel ezelőtt.

A cég teljesen elektromos autóinak értékesítése júniusban 145.000 volt, ami 13%-os éves növekedést jelent.

A Song család, amely elsősorban konnektorról tölthető hibridekből áll, továbbra is a vezető névtábla maradt a BYD kínálatában, a múlt hónapban 70.000 darabbal, ami csaknem 66%-os növekedés éves szinten.

A cég fő mozgatórugója viszont továbbra is a plug-in hibridek. A múlt hónapban a kínai gyártó 195.000 PHEV-t adott el, 58%-kal többet, mint egy évvel ezelőtt. A plug-in hibrid eladások sorozatban a negyedik havi rekordot döntötték, ami sokat elárul a jelenlegi piacról.

A társaság 982.000 utasszállító elektromos autót adott el a második negyedévben, 40%-kal többet, mint egy évvel ezelőtt. Egyetlen másik cég sem ad el több újratölthető autót, mint a BYD ebben az időszakban. 

Az azonban nem világos, hogy a BYD képes lesz-e legyőzni a Teslát a teljesen elektromos autók eladása terén. A kínai vállalat 21%-kal, 426.000-re növelte az elektromos járművek eladását az előző év azonos időszakához képest, de lehet, hogy ez nem lesz elég a Tesla legyőzéséhez. A Tesla számai várhatóan 2024. július 2-án fognak megjelenni.

Idén eddig a BYD több, mint 1,6 millió utasszállító elektromos autót adott el, 29%-kal többet, mint tavaly.

2024-ben az eredmény érezhetően magasabb lesz, mint 2023-ban. A társaság átlagosan 20% feletti növekedést kíván elérni.

Ilyen tempó mellett valószínű. hogy a BYD továbbra is Kína legsikeresebb elektromos autó márkája marad. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.