Skip to main content

A Tesla és a BYD közötti verseny a tavalyi év végére élesedett ki igazán, mikor is a kínai autógyártó megelőzte Elon Musk cégét a negyedéves EV értékesítések terén. A 2023-as évet tekintve a két vállalat adta a globális EV eladások csaknem harmadát. 

2023-ban több, mint 13,6 millió plug-in elektromos autót adtak el, ami a globális autóeladások 16%-át teszi ki. 

A legjobb öt márka, melyek az értékesítések nagy részéért voltak felelősek:

  1. BYD Group,
  2. Tesla,
  3. Volkswagen Group,
  4. Geely-Volvo
  5. SAIC.

Ez az öt csoport több, mint 7,5 millió újratölthető autót (tisztán elektromos és PHEV) értékesített az évben, 41%-kal több, mint egy évvel korábban, így részesedésük a szegmensben 55%-ra nőtt. 

A BYD továbbra is a legnagyobb csoport több, mint 3 millió regisztrált egységgel és 22%-os részesedéssel, míg a Tesla megőrzi második helyét, több mint 1,8 millió eladott darabbal és 13,2%-os részesedéssel.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

A két cég együtt a teljes plug-in piac 35,2%-át képviselte.

Ha kizárólag a teljesen elektromos autók regisztrációját nézzük, a akkor az egész évet tekintve a Tesla a vezető gyártó. A vállalat több mint 1,8 millió regisztrációt jegyzett, ezzel a BEV szegmens 19,1%-át birtokolva. Ez azt jelenti, hogy a Tesla gyorsabban növekedett, mint a BEV-ipar átlagosan.

A második legjobb BYD 1,5 millió darabbal és 16,5%-os részesedéssel. A cégtől hatalmas növekedést láthattunk a BEV szegmensben, amely potenciálisan  2024-ben a BYD-t teheti az első helyre, megelőzve a Teslát. Ez ugye már 2023 negyedik negyedévében megtörtént.

Az idei év során számítani lehet arra, hogy a kínai autógyártók jelenléte rohamosan megnő az EV piacon. Az olcsóbb, család-barátabb elektromos járművek kereslete rohamosan nő, és ilyennel kevés európai vagy amerikai márka rendelkezik. A legtöbben így a kínai BYD vagy a Geely felé fordulnak majd, akik több ilyen szériával is rendelkeznek már a piacon. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.