Skip to main content

Pár évvel ezelőtt már látható volt, hogy a Tesla fogja dominálni az elektromos autózás piacát. Arra viszont kevesen számítottak, hogy a teljes európai autópiacot be fogja venni a márka egyik legkeresettebb járműve, a Tesla Model Y.

A Tesla Model Y az első helyen állt az első negyedévben Európában,  és a cég piaci részesedése meghaladta a 2 százalékot. A vállalat az Egyesült Államokban csaknem 4 százalékos részesedéssel rendelkezik már.

A Dataforce elemzői társaság előzetes adatai szerint  a Tesla Model Y európai eladásai több, mint kétszeresére nőttek 2023 első negyedévében. A fő indok a vállalat árcsökkentése és a németországi helyi termelés növekedése.

Összességében 66.000 Model Y kelt el az időszak alatt, ezzel a széria megelőzte a második legkeresettebb járművet, a hagyományos Dacia Sanderót.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Februárban a Model Y szintén a toplisták élén volt, de a legnagyobb mennyiséget márciusban szállították le: több mint 40 000 darabot.

A Model Y a kontinens nagy részén megelőzte versenytársait, beleértve németországi, a franciaországi, norvég, és a spanyol piacon is.

Erősen számítanak arra, hogy a Tesla továbbra is növelni fogja a Model Y gyártását és értékesítését világszerte. Ráadásul a keresletet nézve valószínű, hogy a Tesla duplázni fogja a gyártási rátát, minden üzemében.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.