Skip to main content

A Tesla számára nem volt kérdés a kínai gyár bővítése, tekintve, hogy az ország továbbra is az e-mobilitás fellegvára. A Model Y sikere után a Tesla bejelentette, hogy megnöveli a jármű gyártásnak ütemét, és még idén eléri a heti 1000 darabot kínai gyárában.

A hivatalos bejegyzések szerint a Tesla a napokban elérte az említett 1000-es rekordot. Meg kell említeni, hogy a gyártósor 2022 áprilisában indult be, tehát csak 4 hónap kellett a márkának az eredmény eléréséhez. A felmérések szerint a kínai gyár az év végére elérheti az éves 250.000-es termelési rátát, azaz hetente csaknem 5000 járművet fognak legyártani.

A kínai gyárban a Model Y legkeresettebb verzióit gyártják, melyek a legújabb akkumulátorstruktúrákat használják. Az egyik akkumulátor típus 433 km, a másik 500+ km-es hatótávot biztosít. Az infláció ellenére is hatalmas az érdeklődés a járművek iránt.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

A Tesla összességében 930.222 járművet adott el 2021-ben,  2022-ben viszont már átlépték az 1,3 milliós mérföldkövet. Egyenlőre nem tudni pontosan, hogy ebből mennyi is a Model Y, viszont szakértők úgy tartják, hogy minimum 60%-a az értékesítéseknek. Ez azt jelenti, hogy ebben az évben már 600.000-700.000 Model Y került értékesítésre.

Sokan úgy vélik, hogy a márka járműve akár az év legsikeresebb autója is lehet. Egyenlőre értékesítésben a listát a Toyota Corolla vezeti, 1.1 millióval (2021-es adatok szerint). Ha a Tesla sikeresen lekörözi a Toyota-t, akkor Musk elmondhatja, hogy egy 70.000 dolláros járművel verte meg a piac egyik legkeresettebb versenyzőjét.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.unsplash.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.